Poliokeräyksen aika

25.10.2016

Meri-Kemin presidentti Matti Ylipiessa keräystöissä Yk:n päivänä 24.10.

Kuluneella viikolla Kemin Citymarketissa ja Prismassa on nähty keltaliivisiä naisia ja miehiä keräyslippaat kädessä. Sekä Kemin että Meri-Kemin rotaryklubeissa rotaryjärjestön keräykseen polion hävittämiseksi on osallistuttu aktiivisesti: End polio now!

Vuodesta 1985 lähtien, rotarit ympäri maailman ovat jo keränneet 1,2 miljardia dollaria polion vastaiseen taristeluun. Näillä varoilla on rokotettu jo 2,5 miljardia lasta immuuniksi poliolle. Rotaryjärjestölle lahjoitettu raha menee varmasti kohteeseensa ja ilman välikäsiä.

Vuonna 1988 poliota tavattiin vielä 125 maassa, tänä päivänä enää vain kolmessa. Vuonna 1985 sairastumistapauksia todettiin vuositasolla 350 000, kun tänä päivänä vuotuiset poliohalvaustapaukset lasketaan pahimmillaan sadoissa.

Poliotapaukset ovatkin vähentyneet maailmasta yli 99%, minkä takia tauti on kukistettavissa vankalla yhteistyöllä!

Tämän vuoden syyskuussa ei ollut  uutta polioon sairastumista maailmassa. Kaikkiaan tänä vuonna poliotapauksia on ollut  26.